Mengenai Hexa Food

Krisanya Sdn. Bhd. Ditubuhkan pada tahun 1997 pembuatan tepung dan rempah ratus. Pelanggan kami termasuk kedai runcit, pasar raya, pasar raya besar,

pemborong, dan pemproses makanan & pengeluar. (Katerer makanan,

Canneries, Sos, Makanan ringan, Pengilang, dan Pengilang Mie)

2002 Krisanya Sdn. Bhd status Halal yang diiktiraf oleh JAKIM
(Jabatan Agama Islam Malaysia) Pembangunan Malaysia. Ini telah menetapkan penanda aras untuk semua "Krisanya" produk.
Produk utama termasuk: Tepung Atta, Tepung Suji, Tepung Kacang Hijau, Tepung Kacang Kuda

2004 Krisanya Sdn. Bhd. Mereka bentuk semula aliran pengeluarannya untuk meningkatkan permintaan dan peraturan makanan yang ketat.Krisanya Sdn. Bhd. Menjadi pembekal produk highspice yang berkualiti untuk banyak syarikat tempatan dan multinasional yang disahkan HACCP di Malaysia.

2007 Hexa Food Sdn. Bhd. Ditubuhkan untuk mengendalikan keperluan pemasaran semua produk "Krisanya". Jumlah produk telah melebihi 100, dari tepung, rempah, kacang dan denyutan ke herba eksotik. Produk "Krisanya" dieksport ke negara-negara seperti Taiwan, China, Hong Kong, dan Korea Selatan. Di bawah program kerjasama, Hexa Food Sdn. Bhd. Telah mula mengeksport produk lada Sarawak yang berkualiti tinggi, rempah asal Indonesia seperti pala, cengkeh, dan cassiato pelbagai negara Asia.

2008 HEXA sendiri adalah singkatan "Extra Health". Satu lagi sebab di sebalik jenama HEXA ialah, menekankan pentingnya 6 bidang dalam kehidupan seharian kita: Diri, Pasangan, Keluarga, Kerjaya, Sosial dan Spiritualitas. Baris tag kami ialah "We'r Cooks", menonjolkan pengalaman memasak yang kami tetapkan untuk menyampaikan untuk tahun-tahun akan datang.

2010 Kami mula membekalkan 99 Speedmart (Malaysia) "HEXA" Segera Oats, ia adalah produk pertama yang membawa jenama "HEXA". Hexa memberi tumpuan kepada hidangan herba berkualiti tinggi, rempah ratus, perasa dan adat campuran kepada pengilang makanan dan pengedar makanan.

2011 Kami menyediakan siri Ziplock ikonik kami kepada TESCO, julat nilai untuk wang termasuk herba barat dan rempah lain. Kami turut mengambil bahagian dalam Pameran Antarabangsa HALAL Malaysia, yang kami turut serta untuk 4 tahun akan datang.

2014 Kami melancarkan Siri Quad Spice kami (4-in-1) ke pasaran runcit, termasuk: Siri Herba Itali Brasil Jadual Tablatur American BBQ & Steak.

Ku

Pakej reka bentuk inovatif ini 4 herba dan rempah-rempah penting ke dalam balang tunggal, yang sesuai untuk rumah tangga moden.

Ku

Seterusnya, kami melancarkan Sugar Rock dan Organic Cane Gula, serta Serbuk Kari Bahasa Inggeris dan Serbuk Volcano Chili.

2015 Kilang baru kami selesai dan mula pengeluaran pada bulan Julai. Kami sedang mengeksport ke lima negara yang berbeza. Juga, kami mula merekam video memasak dengan chef yang bercita-cita untuk mendidik pengguna mengenai cara menggunakan produk kami.

2016 Kilang baru kami kini telah mendapat akreditasi dengan standard HACCP oleh KKM (Kementerian Kesihatan). Kami akan mempamerkan di Thaifex semasa bulan Mei dan Fi: Asia pada bulan September. Setakat ini, kami mempunyai kira-kira 50 pekerja dan menghampiri jualan tahunan sebanyak RM10 juta. Mempersatukan dengan pengetahuan dan pengalaman, kami bangga dalam menyesuaikan pelanggan kami dengan penyelesaian terbaik. Kami dengan bangga memenangi tempat kedua dalam Enterprise 50 yang dianjurkan oleh SME-Corps.

2017  Kami membuka Kedai Konsep kami pada April 2017 yang terletak di Kota Kemuning, Shah Alam.

Ku

Idea yang paling penting di sebalik membuka kedai konsep adalah untuk memaparkan pelbagai produk HEXA serta memberi peluang kepada pelanggan berharga kami untuk membeli produk kami dengan harga yang berpatutan.

Ku

Kedai online kami www.ebaza.com.my telah dikemas kini dan kami telah melancarkan kedai dalam talian kami di tempat pasaran tempatan teratas (iaitu Shopee, 11street, dan Lazada).

Ku

Bertujuan untuk memasak lebih mudah untuk pelanggan kami yang berharga, kami telah meningkatkan perisa kami dan bersedia untuk memasak premixes.

General Information
Phone :
03 5162 2920
Email :
hexafood@hexafood.com

‚Äč

Cheese Powder
Cheese sauce
Fried Chicken Flour
Hot Sauce
Sitemap
Follow Us
  • Hexa Facebook Page
  • Hexa Food Recipe
  • Hexa Food Instagram
Online Shop:
www.ebaza.com.my
Phone:
011 6121 2407
Factory/Office Shah Alam
Address:
Hexa Food Sdn Bhd
No.8, Jalan Teluk Batu 9,
batu 4 1/2, Jalan Kebun,
Sec.36. 40600, Shah
Alam, Selangor Malaysia.
Business Hours:
Monday - Friday:
8 AM - 5 PM
Sat & Sun:
Closed
Phone:
03 5162 2920
Fax:
03 5162 2921
Factory Klang
Address:
No 7, PT 14364,jalan
Perusahaan 20/ks5, Kawasan Perindustrain Kg. Idaman, 42000, Pelabuhan Klang, Selangor.
Business Hours:
Monday - Friday:
8 AM - 5 PM
Sat & Sun:
Closed
Phone:
03-3165 2920
Fax:
03 3165 2921